Home Landelijke radio 100% NL 2016 bekeken door Lars Boele

2016 bekeken door Lars Boele

Lars Boele presenteerde in de eerste helft van 2016 maandenlang de middagshow op Qmusic, toen Niek van der Bruggen vanwege een burn-out ziek thuis zat. In augustus schoof Boele door van de nacht- naar de weekendprogrammering. Daar presenteerde hij iedere zaterdag en zondag van 16:00 tot 19:00 uur een programma.

Op 1 november maakte de dj bekend de overstap te maken naar 100% NL, waar hij vanaf 9 januari de nieuwe ochtendshow gaat presenteren. Met Boele blikken we terug op 2016 en kijken we vooruit naar 2017.

Was 2016 een goed jaar voor de radio in Nederland?
“Dat ligt er natuurlijk aan naar welk station je kijkt. Er zijn veel jonge radiomakers doorgeschoven naar prominente plekken en ik denk dat dat goed is. Vernieuwing en innovatie geeft het medium radio bestaansrecht.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“Voor mij persoonlijk was dat het moment dat ik mocht invallen bij de middagshow van Qmusic. Een droom die uitkwam. Ik ben er nu wel over uit dat ik drive-time radio maken het allerleukste vind om te doen.”

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2016?
“Dat is lastig. Er zijn best wel veel dingen gebeurd dit jaar. Dan ga ik toch voor de terugkeer van Ruud de Wild op de landelijke radio. Ik ben erg benieuwd hoe hij zijn middagprogramma bij Radio 2 gaat vormgeven. Ruud was voor mij ooit één van de redenen om radio te gaan maken.”

Heb je een doel voor jezelf gesteld in het nieuwe jaar?
“Ik wil volgend jaar, als ik start met een gloednieuwe ochtendshow op 100% NL, een nieuw fris programma neerzetten met veel humor, snelheid en actualiteit. Ik wil dat iedereen me nóg beter leert kennen en ga er alles aan doen om op te vallen in het drukke speelveld van ochtendshows. Hoe precies? Dat merk je vanaf 9 januari, 6.00 uur bij 100%NL.”

Wat verwacht je van 2017 op radiogebied?
“Social media en video gaan een nóg grotere rol spelen. Radio is én wordt veel meer dan radio alleen. Stations worden merken; een beleving, gevoel. Visual radio wordt veel meer dan clips en een camera op een DJ. Ik denk dat er uiteindelijk een nieuw soort medium zal ontstaan: een mix tussen radio, tv en social media.”

Wie is er in november 2017 marktleider?
“Radio 538, waarvoor alle lof. Knap om zó lang aan de top te staan. Ik verwacht wel dat Qmusic verder zal groeien en 538 erg kort op de hielen zal zitten. Ook ben ik heel benieuwd wat de nieuwe programmering bij 3FM en Radio 2 gaat doen. En hou 100% NL in de gaten, uiteraard.”