Home Landelijke radio 2014 bekeken door Tim Klijn

2014 bekeken door Tim Klijn

Tim Klijn maakte dit jaar na vijftien jaar bekend Radio 538 te verlaten. Hij stapt over naar Radio 10 waar hij vanaf 2 februari de ochtendshow gaat presenteren. In de tijd bij 538 presenteerde Klijn programma's als 'The Morning Jam', 'LunchTim' en 'Greatest Hits'. Voor zijn komst naar 538 maakte hij Pyjama fm op 3FM. Met hem blikken we terug op 2014 en kijken we wat 2015 gaat brengen.

Was 2014 een goed jaar voor de radio in Nederland?
Ja, dat denk ik wel. Er zijn een hoop ontwikkelingen geweest op radiogebied. Een spannende strijd om de luisteraars, met name in de doelgroep 20-34, een aantal positieve wijzigingen in de programmering van de diverse zenders en een campagne vanuit alle radiostations om DAB+ onder de aandacht te brengen. En ondanks alle nieuwe manieren van muziek consumeren die snel aan populariteit winnen, denk aan Spotify, leeft de radio voor mijn gevoel meer dan ooit.

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
Dat was toch de recordpoging van Giel die ruim een week radio heeft gemaakt. Waanzinnig knap en origineel, bovendien een prima reclame voor het medium radio. Maar ook hebben de uitzendingen van Evers Staat Op vanuit Sochi erg veel indruk gemaakt. Daar kwam 2 weken lang (Olympisch) vuur uit de radio.

Wat was de grootste verrassing op radio gebied in 2014?
De wederopstanding van de Roepie Roepie vogel? haha ­čÖé Nee, lastige vraag. Misschien dat mijn overstap naar Radio 10 voor sommige wel een verrassing was.

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
Op 2 februari begint voor mij een nieuw radioavontuur in de ochtend bij Radio 10. Mijn doel is uiteraard daar een succes van te maken. Ik ben er van overtuigd dat er veel potentie zit in de zender en ik heb erg veel zin om daar mijn steentje aan bij te dragen.

Mijn nieuwe programma wordt een frisse, snelle ochtendshow met uiteraard veel aandacht voor het nieuws en daarnaast ook veel muziek. Met het team zijn we nog volop bezig.

Wat verwacht je van 2015 op radiogebied?
Het wordt een spannend en enerverend jaar. De DJ carrousel is nog maar net aan het draaien en de strijd om het marktleiderschap wordt heviger.

Wie is er aan het eind van 2015 marktleider?
Ik denk dat Radio 538 dat zal zijn, maar de verschillen zullen niet meer zo groot zijn als in het verleden.