Home Landelijke radio 2014 bekeken door Igmar Felicia

2014 bekeken door Igmar Felicia

Igmar Felicia kreeg vanaf januari een nieuw programma op Slam!FM. Hij mocht de Avondploeg opvolgen in de avond van de zender. Felicia komt uit het eigen opleidingstraject van 538 en Slam, NuTalent. Dit jaar ontving hij de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Met Felicia blikken we terug op 2014 en kijken we wat 2015 gaat brengen.

Was 2014 een goed jaar voor de radio in Nederland?
Zeer zeker! Samen met ons eigen programma, Bij Igmar op SLAM!FM,  zijn er aan het begin van dit jaar een hoop nieuwe programma’s in de avond gestart zoals de Avondploeg op Radio 538, Domien op 3FM en Joep & Eva op Q-music. Al deze programma’s proberen nieuwe dingen uit en dat heeft volgens mij voor een goede frisse wind gezorgd. Als ik naar ons eigen programma kijk ben ik er trots op wat wij in een jaar hebben neergezet.

Samen met mijn sidekicks, Rens en Joep, hebben wij alle items zelf bedacht en zijn we op 6 januari gaan zitten met lichte zenuwen en ontzettend veel zin. Van maandag t/m donderdag vijf uur lang met elkaar radio maken is lang, maar het klikte eigenlijk in de eerste week al heel goed. We zijn zeer kritisch op wat we uitzenden en proberen altijd te kijken wat er nog beter kan. Een lekkere teamspirit om in te werken.

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
Dat was voor mij toch wel het verbreken van het wereldrecord radiomaken van Giel Beelen. En dan na 191 uur radiomaken, als je het record dus al in handen hebt, ook nog 7 uur doorgaan. Knap!

Wat was de grootste verrassing op radio gebied in 2014?
Dan ga ik voor Joep Schrijvers. Aan het eind van 2013 belde ik hem met de vraag of hij het leuk vond om te komen sidekicken op SLAM!FM en dat terwijl hij op het gebied van radio echt nul ervaring had, hij was zelfs nog nooit bij een lokale omroep geweest. Mooi om te zien hoe leergierig hij is en hoe hij zich elke dag inzet om zichzelf te verbeteren.

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
 Qua luistercijfers doen we het goed met ons programma, zeker in de doelgroep 10-19. Dat willen we in het nieuwe jaar uitbouwen. Daarnaast gaan we de gezelligheid in ons programma nog meer laten doorklinken, iedereen moet het gevoel hebben dat hij de avond kan doorbrengen ‘Bij Igmar’. SLAM!FM bestaat begin februari tien jaar, dus we beginnen het jaar gelijk lekker.

Wat verwacht je van 2015 op radiogebied?
Social Media als Twitter en vooral Instagram worden natuurlijk steeds belangrijker, maar ik denk dat de rol van YouTube het belangrijkst is als het om radio gaat. Er wordt in 2014 (en hopelijk ook in 2015) gelukkig nog volop naar de radio geluisterd, maar er is ook een hele grote groep die alleen de content meekrijgt die wordt verspreidt via Twitter, Facebook en YouTube. Ik denk dat het belangrijk is om ook die mensen te blijven bedienen in het nieuwe jaar.

Wie is er aan het eind van 2015 marktleider?
Radio 538, die hebben in 2014 een grote voorsprong behaald op de andere zenders en dat zullen ze denk ik ook vasthouden.