Home Landelijke radio 2013 bekeken door Michiel Veenstra

2013 bekeken door Michiel Veenstra

Dit jaar nam Michiel Veenstra afscheid van twee programma's op 3FM. Zijn avondprogramma 'Met Michiel' ruilt hij in voor de ochtend en samen met Gerard Ekdom zette hij een punt achter 'Ekstra Weekend'. Met hem blikken we terug op 2013 en kijken we wat 2014 gaat brengen.

Was 2013 een goed jaar voor de radio in Nederland?
Ja, eentje van langverwachte veranderingen in het landschap: de alleenheerschappij van 538 lijkt doorbroken en dat levert een interessante strijd tussen Q-music, Sky Radio en 538 op. Razend benieuwd wat deze stations uit de kast gaan trekken om als winnaar naar boven te komen!

Mooiste in het verhaal vind ik daarin vooral dat 3FM haar eigen positie handhaaft: geen onderdeel van de strijd, maar lekker eigenwijs doen waar we goed in zijn. Onze luisteraars zijn de meest trouwe van alle zenders en die zullen ook niet snel iets meekrijgen van de strijd, lijkt me. Als 3FM maar 3FM blijft.

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
Die hou ik dicht bij mijzelf: de laatste MetMichiel in de avond, maar vooral de laatste Ekstra Weekend. Een heel bijzonder einde aan een heel bijzonder programma. Het was geen makkelijke uitzending voor Gerard en mij. Maar uiteindelijk kijken we tevreden en licht weemoedig terug op een waardig afscheid van het programma dat we als kind al wilden maken.

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2013?
Dat Gerard Ekdom niet de Zilveren RadioSter pakte en Giel niet eens de nominaties haalde. Misschien niet zozeer de grootste verrassing, maar wel de grootste teleurstelling. De prijs is helaas echt verworden tot een wedstrijd schreeuwen en bedelen in plaats van daadwerkelijk een toekenning van waardering op basis van kunnen en prestatie.

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
Het best mogelijke programma maken dat ik kan op m'n nieuwe tijdstip, 's ochtends tussen 10:00 en 12:00 uur. Een programma waar de muziek voorop staat, maar waarbij het ontegenzeggelijk ook echt een programma van Michiel Veenstra is.

Wat verwacht je van 2014 op radiogebied?
Zoals gezegd, een spannende strijd tussen de grote 3 om het marktleidersschap. Met hopelijk vooral mooie radio die ingezet gaat worden om dat gevecht te winnen.

Wie is er in november 2014 marktleider?
Q-music