Home Landelijke radio 2013 bekeken door Mark Labrand

2013 bekeken door Mark Labrand

Mark Labrand was het afgelopen jaar te horen met zijn avondprogramma @Labrando tussen 21:00 en 00:00 uur op Radio 538. Vanaf 6 januari krijgt de dj een nieuw tijdslot tussen 14:00 en 16:00 waar hij 538 Hitzone gaat presenteren. Met hem blikken we terug op 2013 en kijken we wat 2014 gaat brengen.

Was 2013 een goed jaar voor de radio in Nederland?
Absoluut. En dat zeg ik niet alleen omdat ik bij de marktleider werk, maar ook vanwege de groei die andere zenders doormaken. Dat bewijst maar dat radio, tussen alle online muziekaanbieders, een supersnel en verrassend medium blijft. Vooral de groei van Sky vind ik mooi om te zien. Het feit dat miljoenen mensen nog steeds de radio aan zetten voor puur de goede muziek vind ik als hitradio dj een mooie ontwikkeling.

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
Er zijn spraakmakende transfers en veranderingen geweest in radioland. Te veel om op te noemen eigenlijk. Daarom houd ik het bij het moment van het jaar graag dicht bij mijzelf. Het is een fragment waar heel veel 538 luisteraars van genoten hebben, en waardoor we in de studio ongeveer aan het zuurstof moesten. 

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2013?
De terugkeer van Wessel van Diepen op Radio 538. Als stem is hij natuurlijk niet weg te denken, maar ik had niet verwacht dat hij weer een vast programma bij ons zou gaan presenteren. 

Maar nu ik weet hoe de Global Dance Chart klinkt met Wessel, snap ik helemaal dat een terugkeer kriebelde bij hem. Ik vind het knap dat hij toch weer met iets vernieuwends is gekomen. Maar tegelijkertijd klinkt het toch vertrouwd, op z'n Wessels.

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
Ik ga radio maken op het tijdstip waarvan ik altijd al heb gedroomd en waar ik, vind ik zelf, het beste tot mijn recht kom als dj. Ondanks dat er hele goede jocks mij op dat tijdstip zijn voorgegaan ga ik proberen iets neer te zetten wat minstens zo goed is. En vooral ook genieten… maar met een klok van 3-om-3, korte talks, met daarin alle creatieve vrijheid, daarmee kun je mij niet gelukkiger maken.

Wat verwacht je van 2014 op radiogebied?
Een jaar waarin veel radiomakers en stations het beste van zichzelf gaan laten zien! Er is de laatste tijd veel gesleuteld aan nieuwe programma's en programmeringen bij verschillende stations, maar wat gaat het doen in de luistercijfers?

Als ik even buiten mijn 'winkel' kijk vind ik de wissel tussen Domien en Michiel een hele mooie, ze zitten hiermee nog beter op hun plek. De stap van Gijs Staverman vind ik persoonlijk te gek. Gijs maakt al jaren lang op dezelfde manier radio. Ook in de tijd dat Q behoorlijk veranderde bleef hij zichzelf. Dat hij mede daardoor nu nog zo'n mooie stap kan maken vind ik heel tof voor hem. En, ik hoop dat Niek snel weer terugkomt… want hiermee hadden we een goede vervanger voor Evers of Ruud in huis.

Wie is er in november 2014 marktleider?
Wat een lastige, nare vraag. Haha! Natuurlijk blijven wij bij 538 vol overgave er alles aan doen om #1 te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook met de nieuwe programmering gaat lukken. Maar ik ruik het zweet van Sky en Q. 😉

Vorig artikel2013 bekeken door Michiel Veenstra
Volgend artikel“Top 1000 en Top 4000 zijn de opmaat voor de Top 2000”