Home Landelijke radio 100% NL 100%NL wil grootste aantal Skype-contacten

100%NL wil grootste aantal Skype-contacten

100%NL wil een wereldrecord vestigen met Skype. Het radiostation gaat proberen het grootste aantal contacten ter wereld in z’n Skype-account te krijgen. Dj Nienke Disco kwam met het idee op de proppen, nadat steeds meer luisteraars het station probeerden te bereiken via Skype.

“Vervolgens kwam de logische vraag hoeveel contacten we in onze vriendelijst op Skype kunnen plaatsen. Ik heb contact opgenomen met Skype en daar vertelden ze dat er geen technische beperkingen zijn”, zegt Nienke Disco. “Dus toen dacht ik: ‘er zijn meer dan 240 miljoen Skype-gebruikers wereldwijd, laten we dan proberen om zoveel mogelijk contacten te krijgen en een wereldrecord te vestigen.'”

Volgens Skype-marketingdirector Razia Ahamed heeft voorzover bekend nog niemand heeft geprobeerd een wereldrecord te vestigen met het aantal Skype-contacten. Ze wenste 100%NL veel succes bij de actie.

Er is ook contact opgenomen met het Guiness Book of Records om te onderzoeken of een dergelijk wereldrecord door het Guiness Book zal worden geregistreerd. Wat daaruit is gekomen, heeft 100%NL niet bekend gemaakt.