Home Landelijke radio 100%NL maakt logo bekend en wil AM-frequentie in Zwolle

100%NL maakt logo bekend en wil AM-frequentie in Zwolle

Na de slogen en het webadres is nu ook het logo van de nieuwe radiozender 100%NL bekend. Het station krijgt daarmee steeds meer gezicht. In september gaat de zender die vanaf 8 juli al aan het uitzenden is, officieel van start gaan en moet alles klaar zijn. Joost van der Stel, die zelf een programma op zaterdagavond heeft op het radiostation, maakte het logo bekend.

Het logo is bedacht door een bedrijf uit Estland. De website van 100%NL moet ook binnenkort van start gaan.”Eerst het radiostation de lucht in”, zegt Herbert Visser, eigenaar van de zender. De slogan ‘100% NL, je hoort het zelf wel’ werd eind juni al bekend.

100%NL heeft ook interesse voor een middengolffrequentie in de buurt van Zwolle. “Er is in oktober vorig jaar al concreet een aanvraag ingediend voor een AM-frequentie bij Zwolle. Die is echter afgewezen. Daartegen heb ik weer bezwaar gemaakt”, zegt Herbert Visser tegenover RadioFreak.

Afgelopen weekend werd echter bekend dat er veel middengolffrequenties vrij komen omdat Quality Radio B.V. een deel van haar vergunningen voor frequenties kwijt raakt. “Ik hoop dat ik binnenkort wellicht alsnog een AM-frequentie als gapfiller voor kavel A9 bij Zwolle zou kunnen gebruiken.”