Home Landelijke radio Surinaams radiostation onderzoekt juridische stappen tegen NOS

Surinaams radiostation onderzoekt juridische stappen tegen NOS

Het bestuur van het Surinaamse radiostation Tamara in Amsterdam onderzoekt wat voor juridische stappen er genomen kunnen worden tegen het NOS-programma ‘Met het oog op morgen’ en programmamaker Prim Radhakisun. In de uitzending van zaterdag 17 juni liet Radhakisun zich volgens de zender beledigend uittegenover personen van wat hij noemde ‘negroïde afkomst’. Hij noemde met name makers van Radio Tamara zoals Owen Venloo, en Iwan Bottse gefrustreerde negers.

De discussie ging over hoe in Surinaamse en/of Antilliaanse kring gedacht wordt over het feit dat verschillende spelers van Surinaamse en of Antilliaanse afkomst uit de Nederlandse nationale voetbalselectie zijn gelaten.

Voor het item in ‘Het Oog’ werd Radio Tamara benaderd met de vraag of zij fragmenten van een phone-inn met luisteraars ter beschikking zouden willen stellen voor het programma. Tijdens die phone-inn gaven luisteraars van Tamara hun mening over het onderhavige onderwerp.

Het bestuur van Radio Tamara betreurt het ten zeerste dat Radhakisun niet de bal maar op de man speelde om zodoende zijn eigen frustraties op anderen die zich ter plekke niet konden verdedigen, te botvieren. Verder vindt men het jammer dat de makers van het programma Met Het Oog Op Morgen Radhakisun een podium hebben verschaft om haatzaaiende teksten te spuien over mensen van Afro-Surinaamse en Antilliaanse komaf.