Home Landelijke radio 1 april: Boete dreigt voor RTV Noord

1 april: Boete dreigt voor RTV Noord

RTV Noord dreigt een flinke boete te krijgen van het Commissariaat voor de Media (CvdM). Reden is het veelvuldig draaien van het nummer Bie de Lidl van Voorheen de Bende mit Pazzipanten. Door het nummer vaak te laten horen zijn de reclameregels overtreden, zegt het CvdM. Daarom krijgt RTV Noord een boete van 33.000 euro. Om geen risico te lopen heeft de omroep besloten het liedje vanaf nu te weren.

Hoofd gevarieerde programma’s, Mischa van den Berg, baalt stevig en vindt het oordeel van het commissariaat maar haarkloverij. "Moeten wij een creatieve uiting beperken, omdat hier misschien iets van reclame in zit? Daar geloof ik niet in. Dit is leuk, hier hebben mensen lol aan gehad", fulmineert hij. Ook de leden van de Bende zijn verbolgen. "Hartstikke balen, zeggen zij, voor RTV Noord natuurlijk, maar het kost ons ook een hoop inkomsten."

Het Commissariaat voor de Media wil niet reageren. Wel laat de instantie desgewenst weten dat de zaak aan het rollen kwam na een klacht van een supermarkt die zich achtergesteld voelde. RTV Noord heeft tot vanmiddag vijf uur de tijd om in beroep te gaan en is een petitie gestart die mensen kunnen ondertekenen als ze het oneens zijn over de boete.

Update:
 
Hetbleek een 1 april grap te zijn. Ruim 4000 Groningers trapten erin en tekenden de petitie. Ook vroeg de Tros om meer informatie over de boete, aangezien zij ook wel eens muziek draaiden met merknamen erin. Bij RTV Drenthe werd de plaat van de lijst gehaald. En ook enkele RTV Noord-medewerkers tuinden in de grap.