Home Landelijke radio Hey DJ Summercamp: radioworkshops in het bos

Hey DJ Summercamp: radioworkshops in het bos

De acht finalisten van ‘Hey DJ’ begonnen afgelopen maandag aan het Summercamp. Hier krijgen ze diverse workshops van bekende djs. Uiteindelijk zullen er de komende drie weken drie televisie-uitzendingen zijn rondom ‘Hey DJ’. Op maandag 26 juli, 2 augustus en 9 augustus tussen 20:55 en 21:45 zal het programma op televisie te zien zijn.

Het Summercamp van ‘Hey DJ’ vindt plaats op het Taribush Tentenkamp in Dwingeloo, Drenthe. Op dit tentenkamp midden in het bos staan diverse grote tenten waar de djs en een deel van de crew slapen. Verder is er een kleine “kantine” waar twee dj-sets staan opgesteld. Koken hoeven de dj’s in spee overigens niet zelf te doen. De hele week is er een cateringbedrijf aanwezig dat de kandidaten, crew en gasten voorziet.

De presentatie van het uiteindelijke televisieprogramma is in handen van kampleider Eric Corton. “Het is leuk om te zien dat er een cross-over wordt gemaakt tussen radio en tv.” Zelf is zijn passie voor radiomaken overigens nog niet zo heel oud. “Ik begon 2,5 jaar geleden met radiomaken bij BNN op Radio 2, daar presenteerde ik iedere vrijdagavond ‘BNN for Live’, sinds een tijd is doe ik ook ‘That’s Live’ op zondagmiddag bij 3FM. Schuiven doe ik bij beide programma’s overigens zelf!” Over zijn rol in Hey DJ is hij duidelijk: “Ik ben er onvoorbereid ingestapt en probeer een beetje de kamp-oom van de kandidaten te zijn.”

Op het kamp krijgen de kandidaten workshops in onder meer het maken van hitradio, talkradio en personalityradio. Deze worden gegeven door proffesionals zoals Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jeroen Kijk in de Vegte en Giel Beelen. Daarnaast krijgen ze ook les in hoe ze hun imago vorm moeten geven, hoe ze om moeten gaan met pers en pluggers en hoe ze een goede drive-in show geven. Verder zullen in de uitzendingen korte interviews te zien zijn met diverse top-dj’s.

Door de drie uitzendingen heen zullen er elke week twee kandidaten afvallen. Aanstaande maandag worden er twee uitgezwaaid, volgende week weer twee. En op maandag 9 augustus wordt door een jury die bestaat uit Dave Kentie (directeur radio BNN), Florent Luyckx (zendercoördinator 3FM), Ruud de Wild en Giel Beelen een winaar gekozen. De winnaar van Hey DJ krijgt uiteindelijk een contract van drie maanden om op zondagochtend tussen 7:00 en 9:00 een programma te maken.


De acht finalisten die mogen deelnemen aan het ‘Hey DJ Summercamp’.


Het kampterrein.


Eén van de twee dj-sets die in de “kantine” van het kamp staan.