Home Landelijke radio Zilveren Reissmicrofoon voor Viertakt Vroeg

Zilveren Reissmicrofoon voor Viertakt Vroeg


De Zilveren Reissmicrofoon is gewonnen door NPS-programmamaker Hans Haffmans van het Radio 4-programma Viertakt Vroeg. Het programma werd begin dit jaar uit de ochtendprogrammering gehaald. De Zilveren Reissmicrofoon is de radio-equivalent van de Zilveren Nipkowschijf, een prestigieuze Nederlandse televisie-prijs. De winnaar wordt gekozen door de Nederlandse vakpers.

De Zilveren Nipkowschijf is toegekend aan Kijken in de Ziel, de serie tv-interviews die RVU-programmamaker Coen Verbraak maakte met vooraanstaande Nederlandse psychiaters. Volgens de jury valt de reeks op door een superieure kwaliteit, waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen. Verbraaks reputatie van scherp en doortastend ondervrager komt in de serie volledig tot uitdrukking.

Ad van Liempt, tot voor kort programmamaker bij de NPS, is bekroond met de Ere Nipkowschijf voor heel zijn televisie-oeuvre. Van Liempt komt de onderscheiding toe omdat hij geschiedenis in programmaseries als Andere Tijden en De Oorlog op televisie heeft geïntroduceerd en toegankelijk gemaakt voor een groot publiek.

De prijzen worden uitgereikt op donderdag 27 mei in De Plantage in Amsterdam.