Home Landelijke radio Zes landelijke radiostations zenden Radio 555 uit

Zes landelijke radiostations zenden Radio 555 uit


Radio 555 zal aanstaande donderdag in ieder geval door zes landelijke radiostations uitgezonden worden. Naast 3FM, Radio 538, Radio Veronica en Q-music zullen ook Radio 10 Gold en Slam!FM de programmering tussen 06:00 en 21:00 uur van Radio 555 uitzenden. Er is ook nog overleg over Radio 2. Volgens een woordvoerster wordt daar vanmiddag meer duidelijk over.

100%NL ondersteunt de actie wel, maar zal de uitzendingen niet overnemen. “We hebben een format waarin we een minimaal aantal Nederlandse nummers moeten draaien. Daarnaast is het een hele omslag als we ineens wat anders gaan draaien”, aldus een woordvoerder van 100%NL. “We draaien wel de hele dag spots.”

Ook de overige zenders van de Sky Radio Group, Sky Radio, HitRadio en Classic FM, ondersteunen de actie met spotjes. Wat de overige publieke zenders doen is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerster wordt dat vanmiddag bekend. Of BNR Nieuwsradio de actie ook opnieuw zal ondersteunen, is ook nog niet duidelijk.

Radio 555 werd in 2005 georganiseerd voor de slachtoffers van de tsunami en refereert aan giro 555. Sinds de aardbeving in Haïti afgelopen dinsdag gingen er geluiden op om met de radiozenders opnieuw de handen in één te slaan, vrijdag is er ook daadwerkelijk overlegd en een plan opgesteld. De samenwerkende hulporganisaties zijn hier mee akkoord gegaan. Gisteren werd duidelijk dat Radio 555 definitief door gaat.

Vijf jaar geleden zonden Yorin FM, Radio 10 Gold, Radio 538, Radio Veronica, 3FM, RTL FM en Noordzee FM Radio 555 de hele dag uit. Veel andere zenders ondersteunden de actie.