Home Landelijke radio Ook Radio 2 en de Wereldomroep doen mee met Radio 555

Ook Radio 2 en de Wereldomroep doen mee met Radio 555


Ook Radio 2 en de Wereldomroep doen mee aan Radio 555 aanstaande donderdag. Dit is zojuist besloten bij een overleg over Radio 555. Daarmee zenden zeven landelijke radiostations de speciale programma’s uit tussen 06:00 en 21:00 uur. “Andere publieke zenders steunen de actie zeker, maar zenden het programma niet uit”, aldus een woordvoerster van de publieke omroep tegen RadioFreak.nl.

Radio Nederland Wereldomroep zendt Radio 555 ook uit, tussen 07:00 tot 19:00 uur. Artiesten schuiven live aan bij de dj’s in studio 24 en verzorgen een akoestisch optreden of pakken de telefoon op in het callcenter.

Vanmorgen werd al bekend dat 3FM, Q-music, Radio Veronica, Radio 538, Slam!FM en Radio 10 Gold mee doen aan de actie. Andere zenders, zoals 100%NL en Sky Radio, zenden Radio 555 niet uit, maar ondersteunen de actie op een andere manier.

Radio-dj’s als Sander de Heer, Frits Spits en Bert Kranenbarg gaven al meteen aan ook mee te willen doen. “Gelukkig doen we mee”, zo vindt Sander de Heer. “Met z’n allen staan we sterk!” Vijf jaar geleden deed Radio 2 niet mee mee Radio 555.

Radio 555 werd in 2005 georganiseerd voor de slachtoffers van de tsunami en refereert aan giro 555. Sinds de aardbeving in Haïti afgelopen dinsdag gingen er geluiden op om met de radiozenders opnieuw de handen in één te slaan, vrijdag is er ook daadwerkelijk overlegd en een plan opgesteld. De samenwerkende hulporganisaties zijn hier mee akkoord gegaan. Gisteren werd duidelijk dat Radio 555 definitief door gaat.