Home Landelijke radio Zendvermogen op zendmast Lopik verhoogd naar 100 procent

Zendvermogen op zendmast Lopik verhoogd naar 100 procent


Het vermogen van de zenders op de zendmast van IJsselstein (Lopik) gaat voor eind volgende week omhoog naar 100 procent. Dat hebben de beheerder van de zendmast NOVEC en zenderexploitant Broadcast Partners in overleg met een onafhankelijk technisch expert besloten.

Afgelopen vrijdag werd het vermogen van de zenders die zenderoperator Broadcast Partners in beheer heeft al verhoogd van tien naar 50 procent. Nu dat goed is verlopen, hebben de betrokken partijen besloten dat het zendvermogen op een veilige manier verder kan worden verhoogd.

Minister Verhagen van Economische zaken stelde ruim tweek weken geleden Marco Pastors als bemiddelaar aan, na de steeds hoger oplopende ruzie tussen NOVEC en Broadcast Partners. Uit gesprekken die hij voerde kwam het besluit om het vermogen naar 50 procent te verhogen. Tijdens deze gesprekken is ook afgesproken een aantal extra veiligheidsvoorzieningen te treffen voordat de zendmast weer op vol vermogen kan werken. Naar verwachting is dat voor eind volgende week gebeurd.

Sinds een brand in de installaties van Broadcast Partners in de zendmast op 15 juli werd er nog maar met tien procent van het vermogen uitgezonden door de zenders die Broadcast Partners in beheer heeft. Alle radiozenders van de publieke omroep en veel commerciële radiozenders als Q-music en BNR hadden daar last van en waren veel slechter te ontvangen.

Zendermanager Laurens Borst van Radio 1 is blij met de verhoging van het vermogen. "Mijn dag kan niet meer stuk!", zo reageert hij op Twitter. En ook zijn 3FM-collega Wilbert Mutsaers is tevreden. "Ik haal mijn blauwe overall van de waslijn en rij zo naar IJsselstein, dopsleutels op scherp."

Vorig artikelWinnaars Sky Radio Droombruiloft noemen kind Sky
Volgend artikelReorganisatie kost twintig banen bij Omrop Fryslân