Home Landelijke radio Zendmast IJsselstein dit jaar geen kerstboom

Zendmast IJsselstein dit jaar geen kerstboom


Er komen dit jaar geen lichtjes in de Gerbrandytoren in IJsselstein. Voorzitter Ton Westland van de Stichting Kerstboom zegt in het lokale blad Zenderstreeknieuws de financiën niet rond te kunnen krijgen. Een forse sponsor haakte af, evenals een eenmalige grote particuliere sponsor uit Nieuwegein en een facilitaire sponsor. Ook de gemeente kon door de bezuinigingen weinig meer doen.

Om de lichtjes in de Gerbrandytoren te ontsteken is minstens 52.000 euro nodig. Ondanks vele toezeggingen bleef een veilige financiële basis van 40.000 euro uit, waarmee Westland zelf aansprakelijk zou worden voor eventuele verliesposten.

Westland vindt het jammer dat het niet door gaat, juist in het jaar dat IJsselstein 700 jaar bestaat. "En omdat de grootste kerstboom juist nu landelijk flink door lijkt te breken", vertelt Westland.

Presentator Jörgen Raymann en zanger Jeroen van der Boom hadden zich al aangeboden voor de ontsteking van de lichtjes. De NOS was bereid een rechtstreekse televisieuitzending te verzorgen.

Vorig artikel3FM DJ school lanceert online DJ booth
Volgend artikelLokale omroep van Hilversum beraadt zich over de toekomst