Niels Hoogland stopt per januari 2023 als zendermanager van NPO FunX. Hij wil zich meer richten op een rol als zelfstandig ondernemer. Dat heeft hij vanochtend bekendgemaakt. “Met de focus op talent coaching en strategisch advies, de dingen die dit werk zo leuk maken.”

Niels Hoogland begon in 2015 bij de NPO. Eerst als adjunct-zendermanager en daarna als zendermanager. Voor hij naar de NPO kwam was hij dj en programmadirecteur van Radio 538 en stationmanager van onder andere Radio Veronica.

“Ik heb met trots en heel veel plezier bijgedragen aan het succes en de groei die we de afgelopen jaren met het totale team bij FunX hebben gerealiseerd”, zegt Hoogland. “Dat we ons nu tot de meest relevante mediamerken voor jonge mensen in Nederland mogen rekenen, geeft enorme voldoening. En daarmee is dit ook een geschikt moment om voor een rol als zelfstandige te kiezen.”

Ontwikkeld

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “Onder de leiding van Niels is FunX de afgelopen jaren verder ontwikkeld, geprofessionaliseerd en uitgebouwd in bereik, zowel met radio als online. Ik ben Niels daarvoor dankbaar en wens hem veel succes bij zijn verdere stappen.”

In het najaar start de procedure voor de benoeming van een nieuwe zendermanager voor FunX.

Foto: Michel Schnater | NPO