Home Landelijke radio Zendermanager: geen regeringssteun voor Serious Request bijzonder jammer

Zendermanager: geen regeringssteun voor Serious Request bijzonder jammer

Zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM vindt het bijzonder jammer voor de slachtoffers van de stille ramp waar dit jaar actie wordt gevoerd dat de Nederlandse regering geen bijdrage wil leveren. "We zijn blij met elke euro, met elke bijdrage, groot of klein. Met 3FM Serious Request zet de publieke popzender jaarlijks een stille ramp op de kaart. Een mondiaal probleem waar anders geen euro voor binnenkomt. Dit jaar vraagt 3FM aandacht voor de stille slachtoffers van aids in Afrika. Dat zijn kinderen. Met het verlies van hun ouders, verliezen zij hun toekomst en daar wil 3FM samen met het Rode Kruis door Serious Request iets aan doen. Gelukkig steunt het Nederlandse publiek de actie actief. In heel het land zijn initiatieven die die bijdragen aan de inzameling."

In Belgie, Zweden en Zwitserland staan komende weken gelijktijdig Glazen Huizen en ook zij zullen zo veel mogelijk geld gaan ophalen voor dezelfde stille ramp. In deze landen steunt de regering de actie wel.

"De actie zal niet minder goed worden omdat de regering afziet van een bijdrage, het aantal kinderen dat we kunnen helpen zal wel substantieel minder zijn. En dat vinden we uiteraard heel erg jammer," aldus Wilbert Mutsaers.