Home Landelijke radio NPO 3FM Zendermanager 3FM: Beeldvorming speelde rol in daling luistercijfers

Zendermanager 3FM: Beeldvorming speelde rol in daling luistercijfers

Sharid Alles

De beeldvorming van NPO 3FM heeft een grote rol gespeeld in het dalen van de luistercijfers van het radiostation. Dat zegt zendermanager Sharid Alles in gesprek met NU.nl. “Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, ga je proberen het positieve verhaal te brengen. De afgelopen jaren is er bij 3FM keihard gewerkt, maar over de zender werd niet erg positief bericht.”

Luistercijfers zijn een belangrijke graadmeter voor de beeldvorming, aldus Sharid. “Want op het moment dat ze hoog zijn, willen we dat de media erover schrijven. Laten we eerlijk zijn. Maar op het moment dat je een laag luistercijfer krijgt, komen de interviewverzoeken binnen en weet je al wat er in die interviews zal staan.”

Onrust

Volgens Sharid, die sinds de zomer zendermanager is van 3FM, gaat het beter op de werkvloer. “De sfeer is nu heel goed, daar ben ik blij om. Dat was ook mijn primaire doel toen ik hier kwam. Er heerste lange tijd onrust. Op een gegeven moment raken mensen gefrustreerd en krijgen ze het gevoel dat ze geen grip meer hebben. Het is nu mijn taak om te zeggen: ‘Jongens, ik ben er en ik blijf.'”

3FM daalt al jaren sterk in marktaandeel. Ook in de meest recente luistercijfers moet de zender inleveren. Sharid is er desondanks van overtuigd dat het station weer meer luisteraars gaat trekken. “Ik ga geen percentages noemen, want ik weet dat het lang kan gaan duren. Als ik er geen vertrouwen in zou hebben dat ik 3FM erbovenop kan helpen in mijn rol als zendermanager, dan had ik het niet gedaan. Het is ellendig dat er zo veel mensen binnen zo’n korte tijd zijn vertrokken, maar dat neem ik ze niet kwalijk.”

Het hele interview met Sharid Alles is hier te lezen