Wouter van der Goes is in de podcast ’30 Minuten Rouw’ van Ruud de Wild in tranen uitgebarsten nadat hij vertelde over zijn vader, die vijf jaar geleden overleed aan kanker. “Ik zou hem willen vertellen dat ik hem vreselijk mis. Wij allemaal… maar dat het goed gaat met ons”, vertelde de NPO Radio 2-dj, waarna hij een omhelzing kreeg van Ruud.

In de speciale podcastreeks ’30 Minuten Rouw’, als variant op zijn vaste podcast ’30 Minuten Rauw’, spreekt Ruud de Wild vier bekende Nederlanders die een dierbare zijn verloren aan kanker. Hij hield de korte interviews in het kader van de KWF Collecteweek.

“Ik vind het niet zo makkelijk om hierover te praten, maar achteraf ben ik heel blij om met Ruud te praten over mijn vader”, zegt Wouter. “Er gaat geen dagdeel voorbij dat ik niet aan mijn vader denk.”

Meer gesprekken

Ruud voert in de podcastserie ook ‘openhartige’ gesprekken met Femke van der Laan, de weduwe van de oud-burgemeester van Amsterdam, zanger Simon Keizer en Radio 538-nieuwslezer Roelof Hemmen.

“Alle gesprekken die ik voor ’30 Minuten Rouw’ heb mogen voeren, hebben mij stuk voor stuk geraakt”, zegt Ruud. “Het is erg bijzonder hoe dichtbij ik mocht komen, want het blijft toch een kwetsbaar en intiem onderwerp. Dat ik hiermee een steentje mag bijdragen aan de KWF Collecteweek vind ik een ongelofelijke eer.”

’30 Minuten Rouw’ is te beluisteren via Spotify of de site van Radio 2.

Foto: Videostill