Studio Brussel plaats al haar medewerkers per direct in quarantaine vanwege twee coronabesmettingen onder het radiopersoneel. Bij de Vlaamse publieke zender wordt daardoor een groot deel van de programmering geschrapt: alleen de ochtend- en middagshow worden nog gepresenteerd.

Uit voorzorg moeten alle medewerkers van Studio Brussel zich nu laten testen en in afwachting van de resultaten moeten ze thuis in quarantaine. Michèle Cuvelier presenteert voorlopig de ochtenduren, Fien Germijns het avondblok. Zij doen dat beide vanuit huis. De rest van de dag zal er non-stop muziek te horen zijn op het Belgische radiostation.

Gezondheid

Volgens Studio Brussel-radiobaas Jan Van Biesen was dit de enige mogelijke beslissing. “De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. Ook zij komen in contact met hun gezin en met andere mensen, dus we doen dit in het belang van de volksgezondheid. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.”

Afgelopen donderdag werd bij een Studio Brussel-medewerker de coronabesmetting vastgesteld, vanmiddag kwam daar een tweede geval bij. Na overleg met de bedrijfsarts en de preventiedienst van de Belgische omroep, is daarom besloten dat alle medewerkers van Studio Brussel zich nu moeten laten testen en in quarantaine moeten.

<> Meer radionieuws rondom de coronacrisis lees je hier