Home Stations NPO Radio 2 Wouter van der Goes

Wouter van der Goes

Wouter van der Goes

Wouter van der Goes wordt op 18 januari 1973 geboren in Alkmaar. Na een rustige lagere schooltijd krijgt Van der Goes op zijn twaalfde uitgelegd hoe een mengpaneel werkt en vanaf dat moment is hij verloren. Van der Goes haalt zijn MEAO-diploma en zijn Assurantie B en begint aan een baan bij een verzekeringmaatschappij.

Al snel blijkt dat Van der Goes zijn hobby niet kan loslaten en in 1996 begint hij als dj bij Radio 538. Daar presenteert hij onder andere ‘Weekend Warming Up’, ‘After Dark’, en ‘538 Classics’. Later maakt Van der Goes de overstap naar Veronica FM, dat omgedoopt wordt tot Yorin FM. Bij de commerciële zender presenteert hij verschillende programma’s. Uiteindelijk mag hij zelfs samen met Gijs Staverman de middagshow ‘Gijs & Wout in de Middag’ maken.

Als Staverman vertrekt bij de zender, wordt het programma omgedoopt tot ‘Wouter in de Middag’. Van der Goes is in die tijd ook werkzaam als voice-over van onder meer RTL4, RTL 5 en Yorin. Zo is de dj voice-over van de talentenjacht Idols.

Middagshow op 3FM

Van der Goes maakt in juni 2004 de overstap naar BNN op 3FM, waar hij elke werkdag van 16:00 uur tot 18:00 uur te beluisteren is. Samen met Astrid de Jong en Bart Meijer maakt hij het middagprogramma ‘Wout!’.

Van der Goes is samen met Claudia de Breij en Giel Beelen bewoner van het Glazen Huis 2004 op de Neude Utrecht. In het kader van 3FM Serious Request laat de dj zich een week lang opsluiten in het huis, eet niets en draait verzoeknummers om geld op te halen voor het goede doel. In 2005 zit hij weer in het Huis, ditmaal samen met Gerard Ekdom en Giel Beelen.

Programma-directeur bij Qmusic

In juni 2006 wordt bekend dat Van der Goes naar Qmusic vertrekt. Hij wordt daar programmadirecteur en krijgt daarmee de leiding over het dj-team van de zender. Daarnaast presenteert Van der Goes lange tijd iedere werkdag tussen 12:00 en 13:00 uur ‘Hitlijn’ op Qmusic. Begin 2010 legt Van der Goes de directietaak neer, om zich weer volledig op zijn dj-werkzaamheden te kunnen richten. “Ik word veel gelukkiger van alleen radio”, aldus de dj over de verandering.

Van der Goes verhuist in het voorjaar van 2010 naar de weekendprogrammering, waar hij iedere zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00 uur een eigen programma presenteert. Een half jaar later verhuist Van der Goes weer naar de werkdagen, waar hij tussen 13:00 en 16:00 uur te horen is. Ook presenteert hij op vrijdag de ‘iTunes Top 30′. Deze programma’s maakt hij tot eind mei 2014.

Overstap naar Radio 2

In september 2014 maakt Van der Goes de overstap naar Radio 2. Zijn nieuwe programma ‘Wout2Day’ vervangt ‘Knooppunt Kranenbarg’, dat tot september van dat jaar iedere werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur wordt uitgezonden. Als onderdeel van de ‘Soulnight’ maakt Van der Goes vanaf januari 2016 tevens een programma op zaterdagnacht, tussen 02:00 en 04:00 uur.

Avondprogramma

Van der Goes verhuist in januari 2017 naar het tijdslot 18:00 tot 20:00 uur. Ruud de Wild komt over naar de publieke zender om er de middagshow te gaan presenteren.

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2