Home Landelijke radio Wout samen met Chris en Fleur in nieuwe 3FM-middagshow

Wout samen met Chris en Fleur in nieuwe 3FM-middagshow

“Actueel, spannend en ook stoer. Geen getrut meer!” Zo omschrijft Wouter van der Goes zijn nieuwe programma in de middag op 3FM. Chris Silos en Fleur van der Kieft worden de side-kicks in zijn programma ‘Wout’ bij BNN. Fleur zal elke werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur in de studio aanschuiven, terwijl Chris voor het nieuwe BNN-programma de straat op gaat als vaste reporter. Aanstaande woensdag is de de eerste uitzending.

De 31-jarige Wouter van der Goes staat voor een moeilijke opgave. Hij moet Ruud de Wild opvolgen bij BNN. Maar een opvolger is hij niet. “Nee! Ik ben geen Ruud de Wild. Ik neem enkel zijn uitzenduren over. Ruud heeft de afgelopen jaren flink de kans gekregen zijn programma te ontwikkelen. Dit zet hij nu bij Radio 538 voort. Ik moet het programma nu ook laten groeien.” Toch is Wouter geen onbekende op de radio. Op Yorin FM maakte hij ook het middagprogramma. Maar daar kon hij zich niet ontwikkelen. “Yorin FM was de laatste anderhalf jaar vooral bezig om de tent draaiende te blijven houden. Het was leuk, maar het gaat daar natuurlijk helemaal niet goed. Ik kreeg het middagprogramma samen met Gijs Staverman, maar die kwam steeds minder opdagen. Het was een rommelige tijd. Nu laat ik dat achter me en begin ik weer helemaal opnieuw. Daar heb ik enorm veel zin in!”, aldus Wouter vanmorgen bij de perspresentatie van BNN.

Het telefoontje van BNN was dan ook een welkome uitdaging. “Ik had wel moeite met het vertrek van Yorin FM. We hebben daar slapeloze nachten gehad over de koers die we moesten varen. Het was een soort kindje van me, en vooral ze nu gaan proberen er echt wat van te maken, was het moeilijk. Maar ik dacht gewoon: ik ga het doen!” Het verleden wil Van der Goes dan ook achter zich laten.

Radioman Van der Goes gaat dus samenwerken met Chris Silos die vooral bekend is van het programma Sixpack op SBS 6. Op de radio heeft hij nog niet veel ervaring, al was hij een blauwe maandag actief bij de lokale omroep van Amstelveen. Fleur van der Kieft werkte vroeger als MTV-vj in het buitenland. Later kreeg ze een rol in de RTL 4 serie Westenwind en presenteerde ze ‘Beauty en Zo’ op Net 5 en ‘Snowmagazine’ bij SBS 6. Wout hebben ze de afgelopen weken beter leren kennen. Samen gaan ze de komende periode op zoek naar een leuke formule voor het programma. “Het is actueel, het is entertaining! Natuurlijk staat ook de muziek voorop. Maar we zullen de komende tijd wel merken wat voor programma het moet gaan worden. Het moet echt groeien!”

Bij de officiële presentatie van het programma, vanochtend tijdens zomerpresentatie van BNN, vertelt Wouter van der Goes dat hij blij is dat er echte radiofreaks bij 3FM werken. “Bij 3FM ben ik op mijn plek naast Giel Beelen en Gerard Ekdom. Radio is echt gaaf, en bij 3FM kan ik lekker met de andere dj’s over radio te ouwehoren. Wij krijgen nog echt een hard piemeltje van een strakke overgang!” Dat hij ook een echte radioman is duidelijk te zien aan zijn omgang met de fotografen: hij staat er wat ongemakkelijk bij.

Het nieuwe programma van Wouter zal bestaan uit een vaste formule. Toch zal het wel een soort personality-show gaan worden. “Het programma draagt al mijn naam en als ik er niet zal zijn zal het toch heel anders klinken.”