Home Landelijke radio WOS Media is de lokale omroep van 2014

WOS Media is de lokale omroep van 2014

De lokale omroep WOS Media is door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) uitgeroepen tot lokale omroep van 2014. In het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum werden vrijdag de jaarlijkse Lokale Omroep Awards uitgereikt.

De jury noemde WOS Media, die lokale omroep is van de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland, een 'model-omroep'. "De WOS laat op een eigentijdse manier zien hoe een omroep moet functioneren in de regio/streek waarin zij verankerd zijn. Ze zijn een model-omroep voor andere streken in Nederland", aldus de jury.

Skyline RTV kreeg de prijs in de categorie radio voor het programma 55 Plusshow. De award voor 'nieuws en actualiteiten' ging naar TV Enschede FM voor hun live-uitzending van het Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat. “We hebben de lokale politiek op een leuke en vernieuwde manier weten te vertalen naar onze kijkers”, aldus Flip van Willigen van TV Enschede FM. Rein van Haaren en Luuk van den Braak van GLOW FM werden benoemd tot presentatietalent en RTV NOF won de award voor meest crossmediale productie voor hun verslag van de intocht van Sinterklaas in Dokkum.

De jury, bestaande uit onder meer Timo Kamst van 3FM en Iwan Reuvekamp van Q-music, merkte op dat lokale omroepen tegenwoordig steeds vaker samenwerken. "Sommige inzendingen laten zien dat omroepen die in één regio opereren, samenwerkingsverbanden aangaan. Lokale omroepen kunnen door de handen ineen te slaan tot een betere nieuwsvoorziening komen."