Jan van de Putte leest al jarenlang het nieuws voor de NOS op de publieke radiozenders. Dit jaar is hij, net als in 2016, genomineerd voor Beste Nieuwslezer bij de RadioFreak Awards. “Nieuwslezen en nieuws schrijven is niet alleen leuk, maar ook van groot belang. Zeker in deze tijd met nepnieuws en polarisatie, moet nieuws helder en duidelijk zijn. Dat is een mooie opdracht”, vertelt Jan.

In de strijd om de titel van Beste Nieuwslezer neemt Jan het op tegen Anton Griep van Qmusic en Henk Blok, die tegenwoordig op Radio Veronica het nieuws leest. “Het is stevige concurrentie”, aldus Jan.

Henk en Anton

Henk Blok won de prijs voor Beste Nieuwslezer al in 2015, bij de eerste editie van de awards. Ook in 2020 en 2019 was hij genomineerd. “Henk heeft de ultieme radiostem. Met autoriteit en karakter, zonder een belerende schoolmeester te zijn”, zegt een van de zendermanagers die Henk dit jaar nomineerde.

Anton Griep is dit jaar voor het eerst genomineerd voor de prijs. “Anton weet de juiste balans te vinden tussen het meedoen met de gezelligheid in het programma van Domien Verschuuren en toch bij het nieuws te autoriteit te houden om het nieuws te brengen”, aldus een van de zendermanagers.

>> Stem hier op de RadioFreak Awards 2021

Foto: NOS