Home Landelijke radio WK voetbal ook uitgebreid bij de Wereldomroep

WK voetbal ook uitgebreid bij de Wereldomroep

Nederlanders in het buitenland kunnen de Nederlandse voetbalprestaties tijdens het WK in Duitsland via de radio-uitzendingen van de Wereldomroep volgen. Radio Nederland Wereldomroep zendt namelijk alle wedstrijden van het Nederlands Elftal live uit. De omroep neemt daarvoor het wedstrijdverslag van NOS Langs de Lijn over. Bovendien is dagelijks het WK Journaal van de Wereldomroep te beluisteren.

De speciale uitzendingen rond de wedstrijden van Oranje beginnen één uur voor de wedstrijd met een voorbeschouwing vanuit Duitsland, interviews en reportages. Nederland doorgaan naar de achtste, kwart- en halve finale, dan is het wedstrijdverslag ook via de Wereldomroep te volgen. De finale op 9 juli is hoe dan ook bij de Wereldomroep te beluisteren.

Omdat de Wereldomroep tijdens de meeste wedstrijden geen reguliere Nederlandstalige radio-uitzendingen heeft, zet de omroep extra kortegolffrequenties in. Hierdoor zijn de wedstrijden via kortegolf te ontvangen in Europa, de Canarische eilanden, Midden-Oosten, Afrika, de Cariben, Suriname en delen van de VS.

Het vijf minuten durende WK-Journaal wordt dagelijks vanaf 9 juni tot en met 9 juli in ‘Nieuwslijn’ uitgezonden. Hierin de laatste stand van zaken: uitslagen, standen, voorbeschouwingen over de tegenstanders van Oranje, interviews en/of reportages.