Home Landelijke radio ‘Politie mishandelt radiobaas Zuid FM bij in beslagname apparatuur’

‘Politie mishandelt radiobaas Zuid FM bij in beslagname apparatuur’


Jean-Pierre Duijsens (25) van Zuid FM uit Eijsden is door een politieteam, dat hem wilde oppakken vanwege vermeend illegaal uitzenden, zwaar mishandeld. Dat stellen diverse ooggetuigen die zagen hoe de man door het hardhandige optreden van de agenten lange tijd buiten bewustzijn raakte in de Telegraaf.

“Een politieagent drukte op een gegeven moment met volle kracht zijn knie in zijn gezicht”, zegt Ben Reijnders, die het tafereel van een afstandje aanschouwde. “Toen hij helemaal blauw zag en nergens meer op reageerde, hebben ze toch maar een ambulance gebeld.” De bewusteloze radiobaas kwam vlak voordat de ziekenwagen arriveerde bij bewustzijn en kon door de plaatselijke huisarts weer worden opgelapt.

“Ik was op weg naar de studio, omdat ik werd gebeld dat de politie onze apparatuur in beslag ging nemen”, zegt de 25-jarige radiobaas van Zuid FM, die sinds zijn hachelijke avontuur onder de blauwe plekken en kneuzingen zit. “Ik wilde de apparatuur weer terugzetten toen er plotseling vier agenten op mijn rug sprongen.”

Een ooggetuige vervolgt: “Het was waanzinnig. Jean-Pierre was weliswaar furieus op die agenten omdat ze zijn studio aan het leeghalen waren, maar hij werd behandeld als een vuurgevaarlijke topcrimineel. Hij werd ruw tegen de grond gesmakt, waarna ze met hun volle gewicht op hem zijn gaan zitten. Ze negeerden zijn kreten dat hij geen lucht meer kreeg, waardoor hij bewusteloos raakte.”

De Limburgse politie geeft toe dat er geweld gebruikt is. “Omdat de man probeerde de apparatuur uit de handen van de politiemensen te halen”, aldus een woordvoerster.

Er zijn al weken problemen tussen de Stichting Omroep Eijsden (TV Eijsden) en de Stichting Radio Omroep Eijsden (Zuid FM). De SOE is officieel licentiehouder en haalde Zuid FM  uit de ether.

Vorig artikelWinst Radio 538 en Radio 10 Gold zakt flink
Volgend artikelPoederbrief bij Omroep Flevoland