Home Landelijke radio Willem van Kooten: “alleen Edwin Evers nog spannend”

Willem van Kooten: “alleen Edwin Evers nog spannend”

Willem van Kooten vindt alleen Edwin Evers nog spannende radio maken. "Een zeer begaafd radiomaker", zegt Van Kooten, die zelf jarenlang op de radio was onder de naam 'Joost den Draaijer', in Broadcast Magazine. "Evers is een dj/entertainer, fantastisch. Dat is een zeldzame combinatie. Hij moet alleen wat meer muziek draaien. Er wordt veel geluld in dat programma, met die hulphonden.."

"Het zal ook aan mij liggen", geeft hij als reden dat hij de radio niet meer spannend vindt. "Het heeft vast met ouderdom te maken, ik ben gewoon een ouwe lul geworden."

De radio wordt dus niet gemist door Van Kooten. "Felix Meurders, Frits Spits, nu nog elke dag op deradio. Ik moet er niet aan denken. Ik vind de radio niet meer zo veel aan. Ik heb mijn aandeel geleverd. Ik heb de radio vanuit de Middeleeuwen naar deze tijd gebracht."

De oud-dj heeft veel kritiek op de publieke zenders. "Radio 1 is niet slecht. [… ] Radio 2 is er alleen om de commerciëlen te pesten […] en 3FM moet veel meer doen met Nederlandse bands." Onder andere met Frits Spits heeft hij hele briefwisselingen gehad over waarom hij niks deed met Nederlandse muziek. "Gijzelaar van het Goede Doel wilde hij niet draaien. Dat gebeurde tijdens zijn vakantie door Peter Holland. Die vond het wel een goede plaat. Doe Maar heeft meer te danken aan Lex Harding dan Frits Spits."