Home Landelijke radio Top 40 expositie geweigerd door Beeld en Geluid vanwege Top 2000

Top 40 expositie geweigerd door Beeld en Geluid vanwege Top 2000

De Top 40 bestaat vijftig jaar en organiseert daarom een expositie in museum RockArt in Hoek van Holland. Eigenlijk wilde De Zwart naar Instituut Beeld en Geluid in Hilversum, maar daar werd de expositie geweigerd. Het instituut koos voor het Top 2000 Café.

In BN de Stem zegt De Zwart: "Beeld en geluid is een Nederlands museum dat met algemene middelen is betaald. Het is toch van de zotte dat de NPO daar de scepter zwaait. De Top 40 maakt ontegenzeggelijk deel uit van de Nederlandse audiovisuele cultuur."

Ook Willem van Kooten reageert boos in het AD: "Als het gerucht klopt dat de organisatie van de Top 2000 ons heeft geweerd, ga ik de eerste steen die ik daar ooit legde, terughalen."

Beeld en Geluid laat in een reactie weten dat ze de Top 40 en de Top 2000 te veel op elkaar vonden lijken en het daarom de Top 40 heeft geweigerd. Ook omdat de Top 2000 inmiddels een traditie is geworden. Sinds 2010 komen de uitzendingen van de Top 2000 uit Beeld en Geluid. Het instituut zegt dat het niet zo is dat dat commerciële zenders worden geweigerd.