Home Landelijke radio Wilbert Mutsaers: stoppen Arbeidsvitaminen aderlating voor 3FM

Wilbert Mutsaers: stoppen Arbeidsvitaminen aderlating voor 3FM


Het stoppen van de Arbeidsvitaminen is een aderlating voor 3FM. Dat vindt zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM. "Als merkendeskundige zou ik zo'n titel nooit weggooien", zegt hij in Broadcast Magazine. "Ik hoorde laatst zelfs Balkenende erover praten."

"Van de 64 jaar dat het programma bestaat, heeft Gerard Ekdom het negen jaar gepresenteerd. Hij gaat het lunchblok doen zodat ook hij zich kan doorontwikkelen, een gecalculeerd risico. De vrijgekomen ochtendzendtijd gaat naar BNN met Domien Verschuuren, pas 22 jaar, ook dat is een gewaagde stap", aldus Mutsaers.

De zendermanager laat duidelijk doorschemeren dat het geen wens van hem was de programmering van 3FM te wijzigen. Hij noemt de weg naar de nieuwe programmering "een bijna niet te beschrijven organisch proces, waarbij je tegelijkertijd in de gaten moet houden hoe het verloopt op andere zenders. Het lijkt een nachtmerrie voor een station waar het zo goed mee gaat. Ik heb er niettemin plezier in gehad, al waren er ook avonden dat ik dacht: oh mijn God, hoe kom ik hier uit? Het is een ingewikkelde 3D-puzzel."

Vorig artikelMinder categoriën bij Marconi Awards en Radioring
Volgend artikelKRO en NCRV praten over ‘verregaande samenwerking’