Home Landelijke radio Wietze kijkt terug op radioruzie en Qmusic baalt daarvan

Wietze kijkt terug op radioruzie en Qmusic baalt daarvan

Niemand heeft nog ooit een poging gedaan om Mattie en Wietze weer bij elkaar te krijgen. Dit zegt Wietze in de Telegraaf. “Het was iedereen wel duidelijk dat het klaar was.” Deze week is de dj van 538 te horen als vervanger van Frank Dane in de ochtend. “Een geweldig compliment en een teken dat ze vertrouwen in me hebben.”

Het is ook twee jaar geleden dat Mattie en Wietze met veel publiciteit uit elkaar gingen. Het duo zou samen de ochtendshow van Sky Radio gaan maken, maar Mattie besloot uiteindelijk toch bij Qmusic te blijven. “Het was een zware tijd hoor. Een onvrijwillig afscheid van iets wat heel mooi was en wat nog veel mooier had kunnen worden. Zulke taferelen spelen zich in elk bedrijf af, maar achter gesloten deuren. Dit lag op straat en werd in de publiciteit zó groot.”

Qmusic

Qmusic is niet blij dat Wietze het hele verhaal weer oprakelt. Via verschillende media reageert de zender. “Zoals we eerder al gemeld hebben: zowel Qmusic als Mattie wilden destijds graag op gelijkwaardige voet verder met Mattie en Wietze. We hebben hier ook alles aan gedaan. Wietze heeft zelf de keuze gemaakt om weg te gaan.”

“Wij zijn nu inmiddels twee jaar verder, kijken graag vooruit en bouwen aan een mooie ochtendshow met Mattie en Marieke, die overigens deze week op vakantie zijn en dus nu niet in de ochtend te horen zijn. We hebben het dus achter ons gelaten, we hopen dat Wietze dit ook zal doen en wensen hem het allerbeste.”