Home Landelijke radio Interim-directievoorzitter KRO-NCRV verdiende 25.000 euro per maand

Interim-directievoorzitter KRO-NCRV verdiende 25.000 euro per maand

Peter Kuipers, die van september tot en met januari interim-directievoorzitter was bij KRO-NCRV, kreeg ruim 25.000 euro per maand voor die functie. In vier maanden tijd verdiende Kuipers 101.200 euro, blijkt uit het jaarverslag van de omroep.

Sinds het vertrek van Yvonne de Haan afgelopen najaar vervulde Kuipers de rol van directievoorzitter op interim basis. Dat deed hij tegenover een uurtarief van maximaal 182 euro. Kuipers kon dat tarief hanteren, omdat het om een tijdelijke functie ging en hij in die periode niet onder contract stond bij KRO-NCRV.

Kuipers is sinds maart dit jaar de nieuwe, vaste directievoorzitter van KRO-NCRV. Hij werd een paar weken daarvoor door de Raad van Toezicht voorgedragen als nieuwe omroepbaas. Wat hij nu verdient, is niet bekend.

Grote bezuinigingen

De hoge beloning van Kuipers in zijn maanden als interim-directievoorzitter staat haaks op de grote bezuinigingen waarmee KRO-NCRV in 2018 geconfronteerd werd.

Medewerkers zouden bovendien ontevreden zijn over de gang van zaken binnen de omroep, over de directie en over het verdwijnen van meerdere programma’s. Kuipers moest weer rust in de tent brengen.

Foto: KRO-NCRV