Home Landelijke radio Werkzaamheden aan zendmast Lopik duren langer door harde wind

Werkzaamheden aan zendmast Lopik duren langer door harde wind


De werkzaamheden aan de zendmast in IJsselstein (Lopik) duren door het slechte weer langer dan gedacht. Dat laten zendmastbeheerder NOVEC en zenderoperator Broadcast Partners (BP) aan RadioFreak.nl weten. De antennes van de radiozenders die BP in beheer heeft worden vernieuwd. Onder andere de publieke radiozenders, Q-music en BNR zenden daarom nog niet op volle sterke uit.

Eerder was de verwachting dat de zenders in januari weer op hun oude niveau zouden kunnen uitzenden. Maar vooral door de harde wind zijn de werkzaamheden uitgelopen. "Veel werkzaamheden, zoals aan de buitenkant van de mast, zijn afhankelijk van het weer", zegt een woordvoerster van NOVEC.

Achterhoek Antennebouw Aalten (AAA) is in opdracht van Broadcast Partners bezig met het herstellen van het bovenste antennesysteem op de mast, na de brand op 15 juli. Dit zou in november eigenlijk al klaar zijn. Daarna wordt de onderste antennehelft vernieuwd.

"De weersomstandigheden (storm) hebben de afgelopen tijd een rol gespeeld in de voortgang", laat een woordvoerder van Broadcast Partners weten. "Maar zoals eerder gemeld houden we vast om binnen het eerste  kwartaal 2012 of zoveel eerder klaar te zijn met de gehele operatie."