Home Landelijke radio Technicolor wil geen eigen cao meer

Technicolor wil geen eigen cao meer

Technicolor wil geen eigen collectieve arbeidsovereenkomst (cao) meer. Het Hilversumse AV facilitair bedrijf verzorgt onder andere verbindingen en uitzendingen voor de publieke radiozenders. In een brief aan vakbond FNV KIEM laat Technicolor weten dat er eerst een cao voor de hele branche moet komen, omdat het meent daarmee de concurrentieslag met andere aanbieders van faciliteiten beter kan aan te kunnen gaan.

FNV KIEM is ook voor een branche cao maar vindt dit een omkering van de werkelijkheid. "De facilitaire bedrijven kunnen het onderling al jaren niet eens worden over het tot stand brengen van een branche cao. Daarmee gebruikt Technicolor de totstandkoming van de branche cao dus als een oneigenlijk argument om van de eigen cao af te komen", stelt de vakbond.

De ruim 80 leden die de vakbond bij Technicolor heeft hebben een brief gehad van FNV KIEM waarin staat dat de bond vindt de cao Technicolor moet worden verlengd en vernieuwd en dat we graag bereid zijn tegelijkertijd te werken aan de totstandkoming van een branche cao in overleg met de werkgevers. "Komt er dan geen branche cao dan is er voor de werknemers in ieder geval een doorlopende bedrijfs cao", stelt de vakbond. De directie is uitgenodigd om tot een overleg te komen.