Home Landelijke radio Wereld Audio Festival rijkt vakprijzen uit voor nieuwsradio

Wereld Audio Festival rijkt vakprijzen uit voor nieuwsradio

Het Wereld Audio Festival (WAF) zal dit jaar voor het eerst worden georganiseerd. Het Wereld Audio Festival is een nieuwe onafhankelijke stichting die zich inzet om de kwaliteit en aantrekkelijkheid van nieuwsradio te bevorderen. Dit doet zij door o.a. een competitie en een festival te organiseren. Radio 1 is initiatiefnemer en hoofdsponsor van dit evenement dat door de Wereldomroep en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) wordt gesteund.

“Met het Wereld Audio Festival is er nu eindelijk ook een vakprijs voor de makers van radionieuws,” aldus Marwil Straat, directeur van WAF. “Iedereen die Nederlandstalig radionieuws maakt, kan meedoen aan de competitie. Of hij of zij nu werkt op landelijk of lokaal niveau. Voor een publieke of een commerciële zender.”

Op donderdag 17 november 2005 worden in Passenger Terminal Amsterdam awards uitgereikt aan de makers van radionieuws in de volgende categorieën:
Primeur (onthullend zelfgemaakt nieuws)
Kort nieuwsitem (maximale lengte van 7 minuten)
Sportitem (maximale lengte van 7 minuten)
Naast awards in de bovenstaande categorieën zal er ook nog een publieksprijs en een aanmoedigingsprijs (voor makers tot 30 jaar) worden uitgereikt.

Alle makers van Nederlandstalig radionieuws kunnen werk voor deze prijzen inzenden. Maximaal 1 inzending per categorie. De competitie staat open voor werk van publieke en commerciële radiozenders, op nationaal, regionaal en zelfs internationaal niveau. Zolang de inzending maar Nederlandstalig is, geen hermontages bevat en is uitgezonden in de periode tussen 1 maart 2004 en 1 oktober 2005. Inzenden kan tot 1 oktober 2005. Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden reportages.