Home Landelijke radio Vierde WAF competitie van start

Vierde WAF competitie van start

Het Wereld Audio Festival organiseert dit najaar voor de vierde keer haar WAF competitie. Vanaf vandaag kunnen Nederlandse en Vlaamse nieuwsradiomakers hun meest geslaagde reportage van het afgelopen jaar insturen en meedingen naar een van de vier Radio 1- WAF awards.

Op 17 november 2008 zullen de Radio 1-WAF awards worden uitgereikt. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen in de categorieën Primeur, Kort Nieuws, Sport en Reportage.

Het Wereld Audio Festival, een initiatief van Radio 1, probeert ieder jaar te onderzoeken hoe de radiojournalistiek ervoor staat. Dit doet de organisatie door een festival en een competitie te organiseren die duidelijk maken wat kwaliteit is en waarin radio zich in positieve zin onderscheidt van andere nieuwsmedia.

Alle makers van radionieuws kunnen hun beste radio item van het afgelopen jaar insturen voor deze competitie. Inzenden kan via het digitale inzendformulier dat vanaf  vandaag te vinden is op www.waf2008.nl. Op de site staan ook de competitievoorwaarden. De competitie sluit op 22 oktober.

Naast de Radio 1-WAF awards in vier categorieën wordt ook de Wereldomroep aanmoedigingsprijs voor nieuw talent tot 30 jaar uitgereikt. Hiervoor kan niet worden ingezonden.

Op 17 november 2008 worden de Radio 1-WAF Awards uitgereikt tijdens het Wereld Audio Festival in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Op die dag kunnen radiomakers tijdens het WAF festival ook weer boeiende workshops, debatten en masterclassen volgen. Het festivalprogramma heeft dit jaar als thema: ‘Primeurs maken. Nieuws hoor je op de radio!’