Home Landelijke radio Radio 1 Journaal valt in de prijzen bij WAF Awards

Radio 1 Journaal valt in de prijzen bij WAF Awards

Het NOS Radio 1 Journaal heeft maandag twee WAF-awards in de wacht gesleept. De awards horen bij het Wereld Audio Festival (WAF), een jaarlijks evenement voor Nederlandstalige nieuwsradio. Verslaggever Mattijs van de Wiel en correspondent Bas Mesters vielen in de prijzen. Mesters kreeg de award voor zijn aanpak van een reportage over de Fiat Cinquecento. “Een zeer originele aanpak van een vrij eenvoudig aangereikt nieuwsfeit. Er wordt goed gebruik gemaakt van radio-elementen. Je bent er echt bij. Pittige montage en een goede omgang met de vertaling”, zo staat in het juryrapport.

Van de Wiel won de prijs voor zijn reportage ‘Irak wint de Asian Cup’. “Een zeer goed gemaakte reportage die een mooie verbinding maakt tussen sport en wereldpolitiek”, schreef de jury. Met mooi geluid en sfeer. Het weet goed de emotie te pakken. De reportage toont de kracht van sport om mensen te herenigen en ze, al is het maar voor een kort moment, gelukkig te maken. En dat in nog geen vierenhalve minuut!”

Vinny Tailor van BNN Coolcast won de WAF-Award voor haar reportage over hosselen. “Dit is een reportage waar je meteen middenin zit en die je in een wereld brengt die je niet kent”

De prijs voor beste primeur was voor Gerard Legebeke en Huub Jaspers van Argos. Zij maakten een reportage over Irak. “Geen spijkerharde primeur, maar de noodzaak van een parlementair onderzoek wordt op overtuigende wijze duidelijk gemaakt”.

De aanmoedigingsprijs was voor Tom Jurriaans van RTV Noord Holland. Hij kreeg de prijs voor zijn reportage ‘Modeshow ex-borstkankerpatiënten’.

Vorig artikelEric Corton mag eenmalig een huwelijk sluiten
Volgend artikelManuela Kemp krijgt programma op Arrow Classic Rock