Home Landelijke radio Weekend van de NL Pop vanaf vandaag op 3FM

Weekend van de NL Pop vanaf vandaag op 3FM

3FM start vanavond met het ‘Weekend van de NL Pop’. Hoogtepunt is de tweede editie van de uitreiking van de ‘3FM Awards’. Deze publieksprijzen voor de Nederlandse popmuziek worden zondag in de Melkweg te Amsterdam uitgereikt.

Corné Klijn draait vanavond van 18:00 tot 19:00 uur een mix van de Nederlandse disco- en danceclassics. Daarna is Spinvis te gast bij ‘Lantinga & Swijnenberg’. Om 22:00 uur is er aandacht voor nederhop in ‘3voor12XL’.

Morgen wordt van tien tot zes de ‘NL Top 100’ uitgezonden. De lijst is samengesteld door de luisteraars van 3FM en wordt gepresenteerd door Edwin Diergaarde, Eddy Zoey en Corné Klijn.

Zondag worden tussen 14:00 en 17:00 uur de ‘3FM Awards’ uitgereikt tijdens een live-uitzending vanuit de Melkweg in Amsterdam. De podiumpresentatie is in handen van Giel Beelen en Sander Lantinga, Gerard Ekdom presenteert het radioprogramma. Na afloop van de uitreiking draait Coen Swijnenberg een uur lang de favoriete Nederlandse nummers van de winnaar van de ‘Schaal van Rigter’.

Tijdens het ‘Weekend van de NL Pop’ zal ook aandacht zijn voor een nieuw project van 3FM. Zendercoördinator Florent Luyckx zal daarover vanochtend meer vertellen in ‘Arbeidsvitaminen’. Zaterdag zal Eric Corton vanaf 18:00 uur in ‘That’s Live’ verder praten met Florent over het project.