Home Landelijke radio Weekend NL Pop vanavond van start op 3FM

Weekend NL Pop vanavond van start op 3FM

3FM staat dit weekend geheel in het teken van Nederlandse popmuziek. Sinds vanochtend 6:00 uur tot zondagavond is er alleen maar muziek van Nederlandse bodem te horen. Hoogtepunt van dit ‘Weekend van de NL Pop’ is de uitreiking van de 3FM Awards.

Gedurende het weekend zijn er een aantal speciale uitzending te horen. Dit begint vanavond om 18:00 uur met de ‘Dutch Dance Classics Party Mix’ gemaakt door Martin Boer. Vervolgens zendt 3FM drie uur lang uit vanuit Studio DeSmet in Amsterdam. Barbara Karel presenteert dan namelijk het ‘Serious Talent Gala’. In dit programma wordt bekend welke band de ‘3FM Serious Talent Award’ mee naar huis neemt tijdens de uitreiking van de ‘3FM Awards’ in Paradiso.

Zaterdag zendt de publieke popzender de ‘NL Top 100’ uit. Edwin Diergaarde, Eddy Zoey en Bart Arens draaien de honderd beste Nederlandse platen. De lijst is samengesteld door de luisteraars.

Het weekend eindigt zondag tussen 15:00 en 18:00 uur met een live-uitzending vanuit Paradiso Amsterdam alwaar de ‘3FM Awards’ worden uitgereikt. Dit zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De awardshow wordt gehost door Giel Beelen en Claudia de Breij. Gerard Ekdom maakt samen met Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de radio-uitzending. Artiesten die optreden tijdens de Award-uitreiking zijn: VanVelzen, Di-rect, Krezip, Ilse DeLange en Within Temptation.

Dit jaren worden de uitreiking van de ‘3FM Awards’ ook op tv uitgezonden. Zondagavond om 22:40 uur brengt de VARA een registratie van de awardshow op Nederland 3.

Vorig artikelLuisteraars kunnen reporters BNN ‘huren’
Volgend artikelDj Patricia van Liemt (100%NL) op non-actief