Home Landelijke radio Dj Patricia van Liemt (100%NL) op non-actief

Dj Patricia van Liemt (100%NL) op non-actief

Ochtend-dj Patricia van Liemt heeft een meningsverschil met haar baas Herbert Visser over de muziek op 100%NL. Gisterochtend draaide van Liemt een plaat van Jan Smit en vertelde daarbij dat haar baas daar niet blij mee was.

Vanochtend draaide ze weer een plaat van de Volendamse zanger. Ze deed er zelfs een oproep bij om te sms’en dat Jan Smit meer op de radio moet. Daarbij zei ze dat ze vreesde ontslagen te worden.

Vervolgens ging het gerucht rond dat Patricia van Liemt ontslagen zou zijn. Maar volgens Herbert Visser is daar geen sprake van. “Er is een meningsverschil over de muzikale koers van de zender. Maar ik verwacht dat we daar wel snel uitkomen. Tot die tijd staat ze op non-actief”, zo laat hij aan RadioFreak weten.

“100%NL is een station met de echte pop, rock en urban. Bepaalde artiesten, zoals Jan Smit, komen niet voor op onze playlist. Ook moeten de dj’s zich strak aan de playlist houden, omdat we nu eenmaal moeten voldoen aan de percentages 70 procent Nederlandstalig, 20 procent Europees en 45 procent muziek van minder dan een jaar oud”, zegt Visser.

“Jan Smit voldoet hier op zich weliswaar aan, maar zodra de dj’s zelf platen gaan toevoegen aan de playlist zonder overleg, dan raken we het overzicht kwijt. Dan kunnen we straks niet meer de preciese percentages doorgeven aan het Commissariaat voor de Media. Vandaar dat het wel belangrijk is dat 100%NL dj’s zich strak aan de playlist houden. Ze zijn ook met dit feit bekend.

Patricia van Liemt maakt samen met ‘ADHDave’ de ochtendshow van 100%NL.

Vorig artikelWeekend NL Pop vanavond van start op 3FM
Volgend artikelKoen van Huijgevoort week lang op uitwisseling met Grieks station