Home Landelijke radio Weekeinde van het Nederlandse Lied op Radio 2

Weekeinde van het Nederlandse Lied op Radio 2

Radio 2 start morgen met het ‘Weekeinde van het Nederlandse Lied’. Tot en met zondag besteedt de publieke radiozender aandacht aan Nederlandstalige muziek. Hoogtepunt is het ‘Gala van het Nederlandse Lied’ dat zondag plaatsvindt in het Beatrix Theater te Utrecht.

Het weekend begint morgenochtend om 9:00 uur met de ‘NL Top 100’, samengesteld door de luisteraars en gepresenteerd door Daniël Dekker en Hans Schiffers. Vervolgens worden er vanaf 19:00 uur zes live-concerten uitgezonden in ‘Legendarisch Live’. Het gaat om registraties van Marco Borsato, Van Dik Hout, Stef Bos, Rowwen Hèze, Doe Maar en Spinvis.

Zaterdagochtend is Sjors Fröhlich is live bij de repetities voor het Radio 2 Gala dat zondag plaatsvindt. Vervolgens is er vanaf 12:00 uur een extra lange aflevering van ‘Goudmijn’ met Nederlandstalige verzoeken. Tussen 16:00 en 18:00 uur is er in ‘Muziekcafé’ aandacht voor de carriere van Henk Westbroek en treedt Thé Lau op. Zaterdagavond zal elke uur in het teken staan van een ‘Icoon van het Nederlandse Lied’.

Jacques Klöters blikt zondagochtend terug op eerdere edities van het ‘Gala van het Nederlandse Lied’. Vervolgens start om 12:00 uur het Foyerprogramma vanuit het Beatrix Theater, waarna om 14:00 uur het gala start. In een drie urende show zal Marco Borsato de ‘Radio 2 Zendtijd Prijs 2005’ in ontvangst nemen en brengen diverse artiesten een hommage aan de zanger. Het weekend wordt afgesloten met ‘NL’ waarin Edwin Diergaarde een uur lang de beste nummers van Marco Borsato zal draaien.