Home Landelijke radio Smart FM op de vingers getikt

Smart FM op de vingers getikt

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft Smart FM in Spijkenisse op de vingers getikt. De lokale omroep heeft zich volgens het CvdM niet aan de programmaregels gehouden.

Smart FM krijgt de reprimande voor de uitzendingen in het jaar 2004. Over het afgelopen jaar zijn alle gegevens nog niet binnen en kan dus nog geen oordeel worden uitgesproken, zegt een woordvoerster van het commissariaat. Die gegevens moeten rond 1 juni binnen zijn.

Smart FM is volgens de zegsvrouw van het commissariaat gewaarschuwd, omdat het te weinig informatieve, culturele en educatieve programma’s heeft uitgezonden. Ook is er naar haar zeggen te weinig overlegd met de programmaraad. Tevens waren de financiën niet helemaal in orde, aldus de zegsvrouw.

“We houden er rekening mee dat Smart FM in dat jaar nog niet zo lang draaide, maar geven toch een waarschuwing, omdat je juist bij een nieuwe omroep de vinger aan de pols moet houden.” Volgens Mario Guagliardo van Smart FM heeft het commissariaat slechts twee maanden onder de loep genomen, de eerste twee maanden waarin werd uitgezonden. De omroep heeft voor die periode vrijstelling kregen voor het laten opmaken van een accountantsrapport, zegt hij.

De oprichter van Smart FM wijst er verder op dat het niet voldoen aan de norm voor informatie, cultuur en educatie veelvuldig voorkomt, ook bij lokale omroepen die al veel langer draaien. Volgens Guagliardo draaide Smart FM vergeleken met veel andere omroepen al gelijk goed.

Smart kreeg in 2004 de zendmachtiging van het Commissariaat van de Media. Dat ging niet zonder slag of stoot. De zittende Lokale Omroepstichting Spijkenisse spande zelfs een rechtszaak aan, maar verloor die. Nu is Smart FM zo ver dat ze wil uitbreiden naar andere gemeenten op Voorne-Putten. [AD]