Home Landelijke radio Week van de jaren 50 op Radio 5 goed beluisterd

Week van de jaren 50 op Radio 5 goed beluisterd

De Week van de Jaren 50 die van 5 tot en met 9 maart werd uitgezonden op Radio 5 is goed beluisterd. Dat blijkt uit cijfers van KLO Informatie en Advies. Een kleine 400.000 luisteraars in de leeftijdscategorie van 55 jaar en ouder stemden af op deze allereerste Radio 5 themaweek. Dat is bijna één op de 10 mensen van die leeftijd.

De waardering voor De Week van de Jaren 50 was met het rapportcijfer 8 hoog. De luisteraars waardeerden vooral de muziek uit de Jaren 50 die de hele week draaide. De muziekkeuze scoorde een 8,1. Daarnaast toonde de luisteraar zich enthousiast over de Top 100 van de Jaren 50 en de specifieke aandacht die door de Radio5 programma’s werd besteed aan herinneringen van de luisteraars.

“Ik ben blij verrast met de resultaten van deze themaweek”, zegt Kees Toering, zendercoördinator Radio 5. “Via de telefoon, maar vooral via het gastenboek op de website deelden de luisteraars hun herinneringen aan dit decennium. We kregen tweeënhalf duizend reacties binnen in het gastenboek. Ons is duidelijk geworden dat we met deze programmering voorzien in een behoefte. Daarom gaan wij in het najaar weer een Week van de Jaren 50 doen.”