Home Landelijke radio De Stichting Lokale Media Wijchen en Wijchense Omroep niet samen

De Stichting Lokale Media Wijchen en Wijchense Omroep niet samen

De Stichting Lokale Media Wijchen (SLMW) en de Wijchense Omroep hebben na twee oriënterende gesprekken moeten constateren dat er geen mogelijkheden zijn tot het samengaan van beide organisaties. Het commissariaat voor de Media in Hilversum verzoekt bij meerdere initiatieven om te komen tot een lokale omroep altijd de gemeente om een bemiddelingspoging te starten. Ook in dit geval zijn onder leiding van de gemeente Wijchen twee gesprekken gevoerd tussen het bestuur van de SLMW en de Wijchense Omroep.

Daaruit bleken grote cultuurverschillen maar vooral de organisatiestructuur was het grote struikelblok. De Wijchense Omroep houdt vast aan de verenigingsvorm terwijl de Stichting Lokale Media Wijchen alleen een omroep wil starten in de vorm van een stichting. Volgens de SLMW is een vereniging niet efficiënt genoeg.

Het bestuur van de SLMW is teleurgesteld over het mislukken van de gesprekken maar is overtuigd van de eigen kracht en gaat de komende maanden er alles aan doen om iedereen te overtuigen van de plannen zoals die zijn verwoord in het mediaplan ‘Wat Wiijchen Wil’.

De SLMW maakte in november vorig jaar bekend een gooi te doen naar de zendmachtiging voor Wijchen, die nu in handen is van de Wijchense Omroep. Een van de oprichters van de stichting is Patrick Huisman, die ook programmaleider is van de lokale omroep van Beuningen.