Home Landelijke radio Vrouwen nemen Q-music over op internationale vrouwendag

Vrouwen nemen Q-music over op internationale vrouwendag


Op internationale vrouwendag (8 maart) is op Q-music 24 uur lang geen mannenstem te horen. Dat laten de zelfbenoemde Q's Angels aan het AD weten. De Q's Angels bestaan uit Kristel van Eijk, Eva Koreman en Patricia van Liemt, zij nemen het station die dag over.

Het aantal vrouwen op de radio is bij veel radiostations niet erg groot. Volgens Van Eijk komt dit door de hoge vrouwenstem die irriteert. “Er blijft gewoon irritatie door ons stemgeluid. Let maar op: de meeste vrouwen op de radio hebben een vrij lage stem. We moeten ons er ook bij neerleggen. Uit Amerikaans onderzoek is toch ook eens gebleken dat telkens de man met de laagste stem president werd?”

“In ons segment moet je ook ergens nog een kleuter in je hebben”, zegt Eva Koreman. “Mannen hebben dat nu eenmaal meer. Terwijl ik ook hou van lekker klieren. En vrouwen moeten ook hun kansen gewoon eens pakken in radioland.” Kristel: “Misschien dat jonge meiden ons op 8 maart horen en denken dat het dus wél kan. Laat ons die weg maar hebben vrijgemaakt.”

Op de dag komen onderwerpen als vrouwenbesnijdenissen en ongelijke behandeling van vrouwen aan bod. Patricia: “Maar verder denk ik dat wij vrouwen gewoon handig gebruik moeten maken van onze charmes. Voor mijn eerste radioklus heb ik talloze mailtjes moeten sturen. Pas toen ik er een afbeelding van een roze bikini bij deed, mocht ik ineens op gesprek komen. Nee, daar heb ik geen moeite mee. Het is gewoon de realiteit.” 

Volgens de dames wordt de dag niet tuttig, truttig, feministisch of anti-mannen. Maar sexy, stoer, strak en heel veel muziek. Er komen ook diverse dames langs zoals Glennis Grace, Iris Kroes en Miss Montreal.