Home Landelijke radio Voorzitter Wolffensperger weg bij de publieke omroep

Voorzitter Wolffensperger weg bij de publieke omroep

Gerrit Jan Wolffensperger stapt op als voorzitter van de raad van bestuur van de Publieke Omroep (vroeger: NOS). Dat maakte hij woensdag bekend. Zijn termijn van vijf jaar als voorzitter zit er per 1 februari op en hij stelt zich dan niet herkiesbaar.

Een ander lid van de raad van bestuur, Hans van Beers, geeft er dan ook de brui aan. Volgens Wolffensperger zijn zij beide van mening dat de structuur van de publieke omroep geen ruimte biedt voor een slagvaardig optreden als bestuurder. Of Van Beers wel in de markt is als netmanager van Nederland 3, een functie die hij nu tijdelijk vervult, weet Wolffensperger niet.

Volgens de voorzitter heeft hij zijn beslissing zich niet herkiesbaar te stellen verleden maand al per brief kenbaar gemaakt. Berichten dat zijn beslissing samenhangt met een slecht evaluatierapport van de diverse omroepvoorzitters wijst hij van de hand. Die zijn volgens de vroegere D66-fractievoorzitter inderdaad bezig met zo’n rapport. ,,Ik ken die evaluatie helemaal nog niet, ik weet alleen dat we vrijdag een vergadering hebben. Ik heb me echt om hele andere redenen niet herkiesbaar gesteld.” (ANP)