Home Landelijke radio Voortijdig einde Mi-Amigo uitzending op frequenties 100%NL

Voortijdig einde Mi-Amigo uitzending op frequenties 100%NL

100%NL heeft vanochtend voortijdig een einde gemaakt aan de relay van de uitzendingen van het webradiostation ‘Radio Mi-Amigo 192′. De uitzendingen zouden tijdens de Pasen gedurende 2 nachten worden gerelayeerd van middernacht tot 07:00 uur. De eerste nacht verliep zonder problemen, maar afgelopen nacht ging het mis.

Tussen Mi Amigo en 100%NL was afgesproken dat gedurende de uren dat het programma ook landelijk op de Nederlandse FM werd uitgezonden, uitsluitend Nederlandse en/of Vlaamse muziek zou worden gedraaid.

Het was niet nodig om het 100%NL format aan te houden, maar aan de mensen achter Mi-Amigo 192 was wel het dringende verzoek gedaan om ’t bij Nederlandse en Vlaamse pop en rock te houden.

“We doen ons uiterste best om iedereen te laten weten dat wij het station zijn waar je uitsluitend Nederlandse (en soms Vlaamse) pop, rock en urban kunt vinden”, zegt directeur Herbert Visser van 100%NL. “De uitzending van Mi Amigo vanaf het vroegere Veronica-zendschip Norderney was een leuke stunt en daar wilde ik best wel een keertje onze FM-frequenties voor beschikbaar stellen. “Maar ook dan moet de 100%NL-luisteraar er van op aan kunnen dat er goeie Nederlandse (of Vlaamse) popmuziek wordt gedraaid. De mensen van het internetstation begrepen dat ook.”

Toch ging het vanochtend mis. “Op 2de Paasdag hoorde ik rond 05:00 uur hoorde ik plotseling de Amerikaanse zanger Johnny Cunningham met ‘Norma Jean’. Toen dacht ik nog: ‘misschien verkeert de dj per ongeluk in de veronderstelling dat het een Nederlands of Vlaams nummer is’.

“Maar een kwartier later kwam de Britse rockgroep ‘The Free’ met ‘Allright now’ voorbij. Toen wist ik dat er geen misverstand over kon bestaan. Ik heb vervolgens de verbinding met de Norderney verbroken en vanaf dat moment draaide 100%NL nonstop muziek. Overigens had ik vantevoren duidelijk gemaakt dat ik dat ook zou doen als ik muziek zou horen wat niet Nederlands of Vlaams zou zijn”, aldus Visser. [RadioVisie]

Vorig artikelWereldomroep viert 60-jarig bestaan
Volgend artikelRadio Veronica zoekt beste album allertijden