Home Landelijke radio Voetbal International start samenwerking met Radio Veronica en stopt met 538

Voetbal International start samenwerking met Radio Veronica en stopt met 538


Voetbal International (VI) gaat vanaf deze week nauw samenwerken met Radio Veronica. Dat heeft hoofdredacteur Johan Derksen gezegd bij VI op tv. Op verschillende momenten van de dag kunnen verslaggevers live in de uitzending vertellen over ontwikkelingen in de voetbalwereld. Daarnaast is er nog altijd het webstation.

"We zijn aan VI Radio begonnen met Radio 538 als partner", zegt Derksen. "Die samenwerking verliep niet naar wens. Daar hebben ze andere prioriteiten. We werden op één hoop gegooid met Wehkamp Radio en het station van De Efteling. En de discjockeys van Radio 538 hebben niets met voetbal. Daarom past Veronica beter bij Voetbal International. Onze redacteuren komen daar live in de uitzendingen en we gaan tevens dagelijks een paar nieuwsbulletins voor Veronica maken."

Ook tijdens het EK komende zomer zullen Veronica en VI Radio intensief samenwerken. Programmadirecteur Uunco Cerfontaine van Radio Veronica: "Dit is een gedroomde samenwerking. Een hele eer voor ons. Wij zijn zeer enthousiast. De doelgroep van VI overlapt met onze doelgroep. Wij hechten veel belang aan voetbal, dat geldt ook voor onze deejays. VI Radio heeft heel veel potentieel, wij gaan er veel meer uithalen dan tot nu is gebeurd."

Radio Veronica is al partner van de Eredivisie. Daarom waren commentatoren van Voetbal International al vaker te horen op de zender.

Daarnaast wordt het vaste team van VI Radio-presentatoren, bestaande uit Bart Nolles, Menno Tamming en Etienne Verhoeff, uitgebreid met  Koert Westerman, die tevens voor RTL7 en Eredivisie Live actief is als commentator en verslaggever.

Vorig artikelUtrechtse PvdA zet vraagtekens bij bezuinigingen RTV Utrecht
Volgend artikelCandlelight nog twee jaar op 100%NL