Home Landelijke radio Vliegtuig stort neer op wijk in New York, radio en tv ’s...

Vliegtuig stort neer op wijk in New York, radio en tv ’s avonds alweer normaal

Het nieuws dat het neerstorten van een Airbus A300 op de wijk Queens in New York waarschijnlijk geen daad van terrorisme was, maakte dat de radio en tv gisteravond alweer op hun normale programering zaten.
Na het neerstorten van een vliegtuig op de wijk Queens in New York rond 15:00 uur zijn wel alle nieuws- radio en tvstations op scherp gegaan. Radio 1 was wel later dan de tv, maar ging om 15:43 over op het Radio 1 journaal met berichtgeving rondom de ramp. In een programma over boeken was er ‘ineens belangrijk nieuws voor Radio 1’. Ook op Radio 3 FM was een extra 3 FM nieuws. Bussines Niews Radio ging ook over op berichtgeving rond de ramp.
Op TV was er op TV2 heel snel een uitzending van het journaal. Rond half 4 kwam het journaal op de zender. CNN was er weer erg snel bij. Ze hadden zelfs rond 16:10 uur al iemand die in het rampgebied zat. Ook RTL 5 had extra uitzendingen rondom de gebeurtenissen.
Ook op internet waren nieuwssites er snel bij. Op de site van de publieke omroepen omroep.nl was het nieuws rond de crash acties goed te volgen. Uiteraard was CNN ook erg snel met berichtgeving rond het gebeuren. Ook via de nederlandse nieuwssites, zoals NU, was het nieuws te volgen. De nieuwssites waren in de eerste uren na de crash niet meer bereikbaar, nu zijn ze weer normaal bereikbaar.