Home Landelijke radio Vliegende Studio Q-music na 242 uur aan de grond gezet

Vliegende Studio Q-music na 242 uur aan de grond gezet

De Vliegende Studio van Q-music is na ongeveer 242 uur aan de grond gezet. Hiermee komt er na elf dagen een einde aan de actie van het radiostation, waarbij Jeroen van Inkel en Gijs Staverman opgesloten zaten in een studio die aan een hijskraan hing.

Vorige week dinsdag begon de actie rondom de Vliegende Studio, die in het centrum van Almere staat, op 20 meter hoogte. Staverman & Van Inkel maakten dagelijks hun programma vanuit de studio en tevens werd er gedurende dag regelmatig contact gezocht met de dj’s in de andere programma’s.

Elk uur mocht een luisteraar een vraag beantwoorden. Was het antwoord juist, dan ging de studio een meter naar beneden, was het antwoord fout, dan ging de studio een meter omhoog. 

Richard Ophuizen uit Wijk bij Duurstede wist vandaag rond 10:45 uur de laatste vraag goed te beantwoorden en daarmee de studio aan de grond te zetten. Hiermee wint de luisteraar 25.000 euro. Hij is zelf naar Almere gekomen om de hijskraan te bedienen en de dj’s op de grond te zetten.

In Vlaanderen houdt Q-music dezelfde actie. Daar hangt de studio na ruim 265 uur nog op negen meter. Eerder liep het Vlaamse weblog Zatte Vrienden op, om de actie te saboteren door expres foute antwoorden te geven op de vragen.