Home Landelijke radio Omroep Zwolle vraagt faillissement aan

Omroep Zwolle vraagt faillissement aan

Lokale Omroep Zwolle heeft faillissement aangevraagd. Vorige week was er enkel nog sprake van uitstel van betaling, maar het bestuur is tot de conclusie gekomen dat een faillissement onafwendbaar is. De omroep ziet slechts een kleine kans op een doorstart.

Het bestuur legde woensdagavond bij monde van penningmeester Wouter de Vries een verklaring af over de gang van zaken van afgelopen jaar. Daaruit blijkt dat het bestuur het faillissement wijt aan tal van oorzaken, maar steekt het de hand niet in eigen boezem.

De kwaliteit van de televisie-uitzendingen was volgens het bestuur onder de maat. Ook zou het vorige bestuur de omroep hebben achtergelaten met een tekort van 50.000 euro, oude apparatuur en een slecht functionerende redactie en commercie. 

Jan Kistemaker, oud-voorzitter van de omroep, bestrijdt dat laatste met klem. "Toen ik op 1 maart 2008 mijn functie van voorzitter na bijna vijf jaar neerlegde waren de financiële zaakjes prima op orde. Er lag enkel een lening van 20.000 euro en een overbrugginskrediet van 15.000 euro van Landstede. We haalden jaarlijks drie ton binnen aan reclame-inkomsten. Er werd veel geld binnengehaald. Er lag een contract met Landstede, klaar voor ondertekening. Zij zouden voor jaren ruimte en nieuwe apparatuur beschikbaar stellen. Het verhaal dat er nooit is geïnvesteerd in de omroep is echt onzin. Toen Rob Hulsebos de zaak eind maart 2008 overnam kon het bestuur in totaal beschikken over 68.000 euro."